Η Huai’an διερευνά την καινοτόμο ανάπτυξη της τροφοδοσίας μέσω κορυφαίας Περιφερειακής Έκθεσης Τροφίμων

Στην Huai’an της ανατολικής Κίνας, μία κορυφαία έκθεση τροφίμων στον βορειοανατολικό Δέλτα του ποταμού Yangtze ξεκίνησε την Πέμπτη, φέρνοντας ειδικούς από την εγχώρια και διεθνή σκηνή για να μοιραστούν προσεγγίσεις για την ενίσχυση της τροφοδοσίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ανθρώπων.

Στις 12 Οκτωβρίου, η 6η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων της Κίνας (Huai’an) και η Οικονομική και Εμπορική Έκθεση του Χρυσού Φθινοπώρου άρχισαν στην πόλη, η οποία είναι η κύρια πηγή της φημισμένης κουζίνας Huaiyang, μία από τις τέσσερις κύριες παραδοσιακές κουζίνες της Κίνας, και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.

Πριν από την έκθεση τροφίμων, διεξήχθη επίσης στην Huai’an μία συνέδριο για την καινοτόμο ανάπτυξη της παγκόσμιας πρωτεύουσας της γαστρονομίας, για να συζητηθούν μέτρα για την καλύτερη δημιουργία της δημιουργικής πόλης της γαστρονομίας.

Ως ένας κεντρικός τόπος για την ανάπτυξη της κουζίνας Huaiyang, η Huai’an έχει δώσει μεγάλη σημασία στην προώθηση της βιομηχανίας της κουζίνας Huaiyang και, με την κοινοποίηση της παραδοσιακής γαστρονομικής κουλτούρας της Huaiyang στον εξωτερικό κόσμο, η πόλη έγινε περισσότερο γνωστή παγκοσμίως.

Στο 2021, η Huai’an έγινε η πέμπτη “Πόλη της Γαστρονομίας” της UNESCO στην Κίνα, μετά τη Chengdu, τη Shunde, την Macao και τη Yangzhou.

Η Wang Xianghong, αντιδήμαρχος της πόλης, είπε ότι η κουζίνα Huaiyang, ως ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της Huai’an, έχει ενσωματωθεί βαθιά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πόλης και, εκτός από την προώθηση της κουζίνας Huaiyang, η Huai’an πλέον δίνει μεγάλη προσοχή στην αξιοποίηση του ρόλου της ως μία από τις παγκόσμιες πρωτεύουσες της γαστρονομίας για την ενίσχυση της τοπικής τροφοδοσιακής βιομηχανίας για την ανάπτυξη υψηλότερης ποιότητας.

Εξέφρασε έτσι τις ελπίδες της για τους συμμετέχοντες του συνεδρίου να ανταλλάξουν απόψεις και προοπτικές για την κληρονομιά και την εφαρμογή της κουλτούρας της κουζίνας Huaiyang και να επεκτείνουν τη σχετική συνεργασία.

Τα νόστιμα φαγητά είναι πάντα σημαντικοί δεσμοί για πιο στενές παγκόσμιες πολιτιστικές ανταλλαγές. Η έκθεση τροφίμων παρέχει μια ιδανική πλατφόρμα για την ενεργό διασύνδεση των πόλεων στον κόσμο και θα βοηθήσει στον εμπλουτισμό της πολυμορφίας και της βιωσιμότητας της πόλης, είπε ένας ειδικός από το Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, πιστοποιητικά παγκόσμιας πρωτεύουσας της γαστρονομίας εκδόθηκαν σε ειδικούς συμβούλους τροφίμων της πόλης και εκπροσώπους από τις πόλεις Xiamen, Chengdu, Wuhan, Qingdao, Suzhou και Chaozhou στην Κίνα και την Phuket της Ταϊλάνδης, οι οποίοι μοιράστηκαν εμπειρίες σε δημιουργικά τρόφιμα και άλλα σχετικά θέματα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *