Η πολιτική της Κίνας χωρίς βίζα για την Ελβετία για την τόνωση του τουρισμού

Η πρόσφατα ανακοινωθείσα πολιτική της Κίνας χωρίς βίζα για την Ελβετία θα πρέπει να ενισχύσει τις τουριστικές ροές μεταξύ των δύο χωρών στον απόηχο της πανδημίας COVID-19, δήλωσε ανώτατο στέλεχος της Ελβετίας τη Δευτέρα.

«Ως Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού της Ελβετίας, φυσικά καλωσορίζουμε κάθε άρση των φραγμών που διευκολύνουν τα ταξίδια», είπε η Daniela Chiani, διευθύντρια για την Greater China στο Switzerland Tourism, στο Xinhua σε μια εικονική συνέντευξη.

Το 2023 ήταν σε μεγάλο βαθμό ένα μεταβατικό έτος μετά την πανδημία. Ανυπομονούμε πολύ για το 2024, το πρώτο κανονικό έτος μετά το 2019. Αναμένουμε αυτή τη στιγμή περίπου 1 με 1,2 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις από την Ευρύτερη Κίνα το 2024, ή περίπου το 65 τοις εκατό του τα επίπεδα του 2019», είπε ο Chiani.

Σύμφωνα με το Switzerland Tourism, οι Κινέζοι τουρίστες ξόδευαν τα περισσότερα πριν από την πανδημία, ξεχρεώνοντας κατά μέσο όρο 380 ελβετικά φράγκα (440 δολάρια ΗΠΑ) ανά άτομο την ημέρα.

Το 2019, οι Κινέζοι επισκέπτες πραγματοποίησαν 1,8 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις στην Ελβετία, καθιστώντας τους την τέταρτη μεγαλύτερη αγορά για τη χώρα.

Στις 15 Ιανουαρίου, η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει μονομερή πολιτική χωρίς βίζα στην Ελβετία. Εν τω μεταξύ, η ελβετική πλευρά θα παρέχει μεγαλύτερη διευκόλυνση της έκδοσης βίζας για τους Κινέζους πολίτες, καθώς και για κινεζικές επιχειρήσεις που επενδύουν στην Ελβετία.

Στην 75η επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ελβετίας το επόμενο έτος, οι δύο χώρες θα αδράξουν την ευκαιρία για να ενισχύσουν τις ανταλλαγές ανθρώπων με ανθρώπους, δήλωσαν ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Qiang και η πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Viola Amherd μετά από συνάντηση στο την ελβετική πρωτεύουσα Βέρνη νωρίτερα αυτό το μήνα.

Πριν από την πανδημία, το στεριανό έθνος των Άλπεων με περισσότερους από οκτώ εκατομμύρια ανθρώπους κατατάσσονταν στους αγαπημένους προορισμούς των Κινέζων τουριστών τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα.

Ερωτηθείς για νέες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην κινεζική αγορά φέτος, ο Chiani είπε: “Μέσα στα χρόνια της πανδημίας, οι προτιμήσεις των Κινέζων καταναλωτών έχουν διαφοροποιηθεί πολύ. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι στοχεύουμε όλες τις διαφορετικές ανάγκες με διαφορετικές καμπάνιες. Θα να είναι ψηφιακό και θα είναι διαδραστικό».

Το Switzerland Tourism είναι ο εθνικός οργανισμός μάρκετινγκ και πωλήσεων της χώρας, με 35 γραφεία σε 23 χώρες. Υπάρχει στην Κίνα εδώ και 26 χρόνια.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *