Το κινεζικό έργο ηλιακής ενέργειας ευθυγραμμίζεται με την ενεργειακή στρατηγική του Suriname

Το έργο αγροτικών φωτοβολταϊκών μικροδικτύων, που αναλήφθηκε από την Power Construction Corporation of China (PowerChina) στο Σουρινάμ, είναι σύμφωνο με την ενεργειακή στρατηγική της χώρας και έχει βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων σε μειονεκτικές περιοχές της ενδοχώρας, δήλωσε ο υπουργός Φυσικών Πόρων του Σουρινάμ Ντέιβιντ Αμπιαμόφο.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Xinhua, ο Abiamofo εξήγησε ότι η παροχή ενέργειας στις εσωτερικές περιοχές εξαρτάται από την κυβέρνηση για την παροχή καυσίμου ντίζελ.

“Τα περισσότερα χωριά της ενδοχώρας έχουν ηλεκτρισμό μόνο για λίγες ώρες την ημέρα. Επομένως, η συνεχής παροχή ρεύματος, ή 24 ώρες την ημέρα και επτά ημέρες την εβδομάδα, είναι πολύ σημαντική”, είπε.

Για να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες του λαού του Σουρινάμ, η PowerChina υπέγραψε σύμβαση με το Υπουργείο Φυσικών Πόρων του Σουρινάμ τον Σεπτέμβριο του 2019 για την πρώτη φάση ενός φωτοβολταϊκού έργου μικροδικτύου στα χωριά Goejaba και Pikin Slee.

Τον Μάιο του 2020 τέθηκε επίσημα σε λειτουργία το πρώτο φωτοβολταϊκό έργο αγροτικού μικροδικτύου, το οποίο έλυσε το πρόβλημα ηλεκτρικής ενέργειας σε κοντινά χωριά. Τον Οκτώβριο του 2021 ξεκίνησε η δεύτερη φάση του έργου.

Ο Abiamofo σημείωσε ότι η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια σε 50 χωριά της ενδοχώρας στο Σουρινάμ θα καλυφθεί με αυτό το έργο.

Επί του παρόντος, το Σουρινάμ είναι μία από τις τρεις χώρες με αρνητικές εκπομπές άνθρακα στον κόσμο, είπε ο Abiamofo, προσθέτοντας ότι η χώρα της Νότιας Αμερικής προσπαθεί να παρέχει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όποτε είναι δυνατόν.

Σημειώνοντας ότι το ήμισυ του ενεργειακού μείγματος του Σουρινάμ είναι υδροηλεκτρικό, ο Abiamofo είπε ότι «στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι το αποτύπωμά μας γίνεται όλο και πιο οικολογικό».

Υπενθύμισε ότι πέρυσι το τμήμα ενέργειας του Υπουργείου Φυσικών Πόρων οργάνωσε μια εκπαιδευτική συνεδρία στην Κίνα, στην οποία περίπου 20 αξιωματούχοι εκπαιδεύτηκαν στην ασιατική χώρα.

«Νομίζω ότι ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για αυτούς να δουν πώς λειτουργούν τα πράγματα στην Κίνα και ποια μαθήματα θα μπορούσαν να πάρουν και ποιες εμπειρίες θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στο Σουρινάμ», είπε.

Το Σουρινάμ έχει άφθονους ορυκτούς πόρους, ιδιαίτερα χρυσό και βωξίτη, και γι’ αυτό και οι δύο χώρες έχουν μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα, σημείωσε ο Abiamofo.

«Το πώς να μειωθεί ο αντίκτυπος της εξόρυξης στο περιβάλλον είναι μια στρατηγική που και τα δύο μέρη μπορούν να συζητήσουν και να αναπτύξουν από κοινού», είπε.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *