Η έκθεση της Κίνας για τις διεθνείς υπηρεσίες προσφέρει ελπίδα και εμπιστοσύνη στην παγκόσμια οικονομία

Η συνεχιζόμενη Διεθνής Έκθεση της Κίνας για το Εμπόριο Υπηρεσιών του 2021 (CIFTIS), που τονίζει την αποφασιστικότητα και τη δράση της Κίνας να ανοίξει σε υψηλότερο επίπεδο, έφερε ελπίδα και εμπιστοσύνη στην παγκόσμια οικονομία.

Η Κίνα απέδειξε τη δέσμευσή της να ανοίξει ευρύτερη και να μοιραστεί ευκαιρίες ανάπτυξης με την παγκόσμια κοινότητα φιλοξενώντας την εκδήλωση όπως είχε προγραμματιστεί φέτος εν μέσω της πανδημίας του COVID-19.

Η φετινή έκθεση «Προς το ψηφιακό μέλλον και την ανάπτυξη με βάση την εξυπηρέτηση», που πραγματοποιήθηκε τόσο online όσο και δια ζώσης, περιλαμβάνει άνοιγμα και συνεργασία σε όλους τους τομείς, παρέχοντας μια σημαντική πλατφόρμα για τους παίκτες της παγκόσμιας αγοράς να προβάλλουν τις τελευταίες υπηρεσίες τους.

Με ευρύτερη προσέγγιση, η έκθεση έχει προσελκύσει περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις από 153 χώρες και περιοχές, πέντε ακόμη χώρες σε σύγκριση με την περσινή εκδήλωση, με περισσότερες εταιρείες Fortune 500 να συμμετέχουν.

Το αποτέλεσμα, στην πραγματικότητα, οφείλεται στην τεράστια αγορά της Κίνας και το βελτιωμένο επιχειρηματικό περιβάλλον. Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο στο εμπόριο υπηρεσιών εδώ και επτά χρόνια, δημιουργώντας εμπορικές σχέσεις υπηρεσιών με σχεδόν 240 χώρες και περιοχές.

Η Κίνα έχει λάβει μια σειρά από μέτρα για να εμβαθύνει το άνοιγμα του τομέα των υπηρεσιών της, όπως συντόμευση του αρνητικού καταλόγου για ξένες επενδύσεις για τέσσερα συνεχόμενα έτη και ανάληψη δεσμεύσεων για άνοιγμα σε 22 ακόμη τομείς υπηρεσιών.

Η Κίνα θα ανοίξει σε υψηλότερο επίπεδο εφαρμόζοντας σε εθνικό επίπεδο έναν αρνητικό κατάλογο για το εμπόριο διασυνοριακών υπηρεσιών, αναβαθμίζοντας τις πιλοτικές ζώνες ψηφιακού εμπορίου σε ζώνες επίδειξης, εμβαθύνοντας τη μεταρρύθμιση του Νέου Τρίτου Συμβουλίου (National Equity Exchange and Quotations) και δημιουργώντας το Χρηματιστήριο του Πεκίνο.

Χρησιμοποιώντας την ειρήνη, την ανάπτυξη και τη win-win συνεργασία ως το «χρυσό κλειδί», η Κίνα θα συνεργαστεί με άλλες χώρες για να ενισχύσει το εμπόριο υπηρεσιών καθώς και την παγκόσμια οικονομία.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *