Το ελαιόλαδο και η γαστρονομία της Κρήτης παρουσιάζουν ενδιαφέρον στη Κίνα

Στις 9 Σεπτεμβρίου, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) φιλοξένησε την διακεκριμένη δημοσιογράφο Cao Chufeng από το CGTN, στο πλαίσιο της σειράς “The New Silk Road, Connecting the World.” Η επίσκεψη συνέπεσε με τον εορτασμό των δέκα ετών της Πρωτοβουλίας Belts and Roads και στόχευε στην προβολή της κρητικής γαστρονομίας και της εκλεκτής ποιότητας του ελαιολάδου του νησιού.

Η Κρήτη είναι ένα γεωργικά ευλογημένο νησί με εκτεταμένη παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στην τοπική κουζίνα. Η Cao Chufeng είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με την Chef Γιώτα Τσουνάπη και τον Sous Chef Στράτο Ζυμβραγουδάκη του ΜΑΙΧ, εξερευνώντας την κρητική γαστρονομία.

Η επίσκεψη αυτή έρχεται να ενισχύσει την προβολή της Κρήτης ως γαστρονομικού προορισμού με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον επαγγελματικό κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας. Σημειώνεται ότι η κρητική διατροφή, πλούσια σε ελαιόλαδο και φυσικά συστατικά, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Μεσογειακής Διατροφής, η οποία έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

Η διεθνής προσοχή που δόθηκε στο ελαιόλαδο και τη γαστρονομία της Κρήτης μέσω αυτής της επίσκεψης, προσφέρει νέες προοπτικές για την ανάπτυξη του τομέα, ειδικά στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών και των νέων επενδυτικών ευκαιριών που αναδύονται από την Πρωτοβουλία Belts and Roads. Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να αγνοηθεί από τους επαγγελματίες του τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *