Στο σκηνικό που κοσμούσαν εικόνες της πακιστανικής και της κινεζικής σημαίας σε φυσικό μέγεθος, όταν ένας Πακιστανός παρουσιαστής παρουσίασε τη φιλία Πακιστάν-Κίνας ως «σιδερένια», ακολούθησε μια ηχηρή χορωδία από ζητωκραυγές και χειροκροτήματα, απηχώντας το βάθος των διμερών σχέσεων και της φιλίας μεταξύ των δύο χώρες.
Ο παρουσιαστής και το κοινό του συγκεντρώθηκαν εδώ το βράδυ της Τρίτης για να γιορτάσουν την 73η επέτειο των διπλωματικών δεσμών μεταξύ Πακιστάν και Κίνας.
“Οι διπλωματικές σχέσεις του Πακιστάν με την Κίνα είναι πραγματικό πλεονέκτημα. Με γεμίζει περηφάνια που αυτή η διαρκής φιλία είναι μια κληρονομιά από τους προπάτορές μας, την οποία αγαπά κάθε γενιά Πακιστανών”, είπε στο Xinhua ο Muhammad Saqlain, φοιτητής Διεθνών Σχέσεων στην εκδήλωση. .
Άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να γιορτάσουν τη φιλία και να εκτιμήσουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
Η Naina Ali, μια επιχειρηματίας που σχετίζεται με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ισλαμαμπάντ, θυμήθηκε πώς ένιωθε τη δύναμη της φιλίας μεταξύ ανθρώπων κατά τη διάρκεια των πολλαπλών επισκέψεών της στην Κίνα.
«Οι διαπροσωπικές επαφές είναι αποτέλεσμα ισχυρών διπλωματικών σχέσεων και προσωπικά έχω βιώσει ότι όχι μόνο οι διπλωματικές σχέσεις με την Κίνα άνθισαν με την πάροδο των ετών, αλλά ανθίζουν και οι μεταξύ τους επαφές», πρόσθεσε.
Μιλώντας για την 73η επέτειο των διπλωματικών δεσμών, οι Πακιστανοί θεατές είπαν ότι όχι μόνο υπογραμμίζει τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο εθνών αλλά υπογραμμίζει επίσης τη συνεχή αμοιβαία υποστήριξη και συνεργασία που υπόσχεται ένα ευημερούν μέλλον για το Πακιστάν.
Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Πρέσβης της Κίνας στο Πακιστάν Jiang Zaidong, εξήρε τον Οικονομικό Διάδρομο Κίνας-Πακιστάν (CPEC) ως σημαντική πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Το CPEC, ένα εμβληματικό έργο στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Belt and Road (BRI) που προτείνει η Κίνα, είναι ένας διάδρομος που συνδέει το νοτιοδυτικό λιμάνι Gwadar του Πακιστάν με το Kashgar στην αυτόνομη περιοχή Xinjiang Uygur της βορειοδυτικής Κίνας, τονίζοντας την ενέργεια, τις μεταφορές και τη βιομηχανική συνεργασία.
Τόσο η Κίνα όσο και το Πακιστάν είναι αναπτυσσόμενες χώρες που αντιμετωπίζουν τα ιστορικά καθήκοντα της οικονομικής ανάπτυξης και της βελτίωσης της διαβίωσης των ανθρώπων, είπε ο Jiang, προσθέτοντας ότι «στο πλαίσιο μιας ασταθούς διεθνούς κατάστασης και μιας συνεχώς παρακμάζουσας παγκόσμιας οικονομίας, η Κίνα είναι πρόθυμη να εργαστεί σκληρά για να προσφέρει νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη με νέα επιτεύγματα στον κινεζικό εκσυγχρονισμό και όφελος του φίλου μας Πακιστάν».