Φαγητό και πολιτισμός: Η Shandong αγκαλιάζει τον χειμώνα με διάσημη σούπα από πρόβειο κρέας

Σύμφωνα με τους Κινέζους 24 ηλιακούς όρους, το χιόνι γίνεται βαρύ και αρχίζει να συσσωρεύεται στο έδαφος μετά το Μεγάλο Χιόνι, τον τρίτο ηλιακό όρο του χειμώνα, που έρχεται αυτή την Πέμπτη.

Καθώς η θερμοκρασία συνεχίζει να πέφτει, είναι επίσης η ώρα για τους ντόπιους στην πόλη Zaozhuang της επαρχίας Shandong της ανατολικής Κίνας να ξεκινήσουν τη «χειμωνιάτικη διατροφή» τους με ένα μπολ με ζεστή και αχνιστή σούπα από πρόβειο κρέας.

Περπατώντας στο εστιατόριο με πρόβειο σούπα Daobei στην περιοχή Shizhong, το χειμωνιάτικο κρύο απομακρύνεται με ένα μεγάλο μπολ σούπα από πρόβειο κρέας που συνήθως συνοδεύεται από ένα μεγάλο Shaobing (ψημένο κέικ στο ταψί), ένα πιάτο ζεστό πρόβειο κρέας, καθώς και μια ζύμη τσίλι και κολίανδρο. Πιστοποιώντας τη φρέσκια γεύση, το τρυφερό κρέας και τη μοναδική γεύση της, η σούπα από πρόβειο κρέας Zaozhuang είναι γνωστή ως η «νούμερο ένα σούπα στο νότιο Shandong».

Το έθιμο της σούπας από πρόβειο κρέας ως τροφή του χειμώνα πέρασε καθώς οι κινεζικές ιατρικές θεωρίες υποστηρίζουν ότι το πρόβειο κρέας είναι ζεστό και μπορεί να τονώσει το συκώτι, να θρέψει το αίμα, να διασκορπίσει το κρύο και να ενισχύσει το σώμα.

Ειδικά στο Zaozhuang, η κουλτούρα της σούπας από πρόβειο κρέας είναι βαθιά ριζωμένη στις καρδιές των ανθρώπων.

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη αξιολόγηση, το εργαστήριο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς με πρόβειο κρέας σούπας Longshan Road επιλέχθηκε ως η δεύτερη παρτίδα εργαστηρίων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς σε επίπεδο περιοχής «Shandong Handmade» στην περιοχή Shizhong του Zaozhuang.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *